A fontosabb meta tag-ek a seonyár2008 weboldalon

By seonyár2008 On június 8th, 2008

A meta tag-ek kiemelt jelentőséggel bírnak egy seonyár2008 weboldal főbb tartalmának beazonosítsában és a keresőrobotok is ez alapján tájékozódnak az oldalon. A meta tag-ek meta tagek a head parancsok közt helyezkednek el. A sok meta közül az alábbiakat szükséges kiemelni:

<TITLE>seonyár2008</TITLE>

A title-nek óriási szerepe van a keresőtalálatokért vívott versenyben. Egy komolyabb kulcsszó esetén (pl.:seonyár2008), ha az nem szerepel a title-ben, akkor esélytelen jobb helyezést elérni. A title-ben 5-6 szót érdemes használni (olyat ami később a weboldal tartalmában is szerepel), felesleges szavakat (pl. cégnév) mellőzni kell. Gyakran találkozni olyan oldallal, amelynek a title-je a cégnév, így a cég esélytelen a tevékenységére vonatkozó kulcsszóra jó helyezést elérni. A title még abból a szempontból is fontos, hogy a keresők ezt jelenítik meg a találati listán, így a felhasználókat egy jó title kattintásra csábíthatja.

<META name=”DESCRIPTION” content=”A SEONYÁR2008 nagyon jó kis verseny”/>

A description is kiemelt jelentőséggel bír a keresők szempontjából. Ez a seonyár2008 oldal rövid 150-250 karakterből álló összefoglalója. A kereső találati listáján a title után ez jelenik, meg vagyis egy jól megfogalmazott leírás fél siker. Fontos, hogy a kulcsszavak szerepeljenek a leírásban.

<META name=”KEYWORDS” content=”seonyár2008″/>

Itt lehet megadni azt 15-20 kulcsszót, amelyek az oldalunkra a legjellemzőbbek (pl.: seonyár2008). A keresők elvileg ez alapján jelenítik meg a seonyár2008 oldalt a találati listákban, ugyanakkor rengeteget vesztett korábbi jelentőségéből és a fontosabb keresők már nem is veszik szinte figyelembe. Általában legfontosabb kulcsszavak ragozott alakjának a megjelenítésére érdemes használni. Csak olyan szó szerepeljen a keywords-ok között, ami később a tartalomban is előfordul.

<META http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=iso-8859-2/>

Itt kell megadni, hogy a látogató böngészője, milyen karakterkészletet használjon a seonyár2008 oldal megjelenítésére. A magyar ékezeteket az iso-8859-2 karakterkészlettel lehet megjeleníteni a leghatékonyabban. Ha rosszul adjuk meg a karakterkészletet, akkor az oldalunk olvashatatlanná válik.

Írta:

Seonyár2008

 

seonyár2008 komment